Sport og søvn går hånd i hånd

Du kender det sikkert godt. Når du har dyrket sport, som f.eks. at gå en god lang tur ude på greenen, så sover man ekstra godt om natten. Det samme gælder den anden vej. Hvis du gerne vil yde det bedste på golfbanen eller i hvilken som helst anden sport, så er det vigtigt at du får en god søvn natten inden.  Det er selvfølgelig ikke kun mængden af sport du har dyrket samme dag som du gerne vil sove godt, at du skal være opmærksom på. Der er mange andre faktorer der spiller ind. Hvis du har bare det mindste besvær med at få en god søvn, så er det derfor smart at overveje ting som valg af seng, hvor sent på dagen indtager du koffein og at undlade at dyrke sport de sidste 1-2 timer lige inden det er sovetid.

sove golfHvad er en god seng for en sportsudøver. Det kan vi ikke klart svare på, men det er vigtigt at du ikke spare på et sted som sengen, hvis du gerne vil performe bedst muligt. Sengen er huset vigtigste møbel. De fleste vil have godt af at købe en god continental seng, som har flere lag madras. Her er det vigtigt at vælge en hvor alle 3 madrasser af en god kvalitet, for hvis en af madrasserne er dårlig, så kunne du lige så godt have valgt en kun med 2 madrasser, og sparet de ekstra penge ved at have købt en boxmadras med topmadras. Selvom topmadrassen er den lille madras, så er den stadig vigtig. Husk på at det er den madras som du ligger direkte på. Her er det vigtigt at undgå de billige typer med koldskum. Koldskum er det billigste at lave topmadrasser af, og derfor hænder det ganske ofte, at topmadrassen er lavet af dette materiale for at spare penge. Det samme gør sig gældende med de andre madrasser, hvor de billigste ofte bruger det imellem fjerdrene, men hvor du skal have fat i en ordentlig skum eller latex, for at sørge for at din krop for ordentlig støtte.

Hvis du ikke får ordentlig støtte i løbet af natten, så risikere du at være lidt mere øm, og derfor kan du heller ikke performe lige så godt som du burde.

Du kan læse mere om valg af en god seng på http://www.seng.nu/

 

Et tip til dig som har en gravid kæreste/kone og/eller godt kan lide at læse i sengen, er at bruge en lille smule ekstra på at købe en elevationsseng. Elevationssenge er det perfekte sted at slappe af med en god bog, og de har en masse fordele når man er gravid.

Skriv et svar